Tips til amning

Amning er en skøn måde at give dit barn næring på og har utallige fordele for jer begge. Men amning kan også være en udfordring – især i begyndelsen – og det kan tage noget tid at finde et godt flow. Hvis du kæmper, kan denne ammeguide hjælpe dig med at finde ro i de første og mest stressende dage af amningen.

Hvis du kæmper, kan denne ammeguide hjælpe dig med at finde ro i de første og mest stressende dage af amningen.

Arbejd med stilling og teknik. Dårlig ammeteknik er årsagen til mange almindelige ammeproblemer, så det er værd at bruge lidt ekstra tid på at få barnet til at ligge godt og tage rigtigt fat.  For at få godt fat skal barnet åbne munden helt op, og brystvorten skal føres dybt ind i munden. Hvis du ikke er sikker på, at dit barn får rigtigt fat, skal du spørge en jordemoder eller en ammerådgiver til råds, før du forlader hospitalet. Du kan også kontakte sundhedsplejersken, hvis du har brug for hjælp derhjemme.

Am efter behov. Nyfødte har brug for at spise ofte, nogle gange så ofte som hver time i løbet af de første par dage og hver anden time i de første par uger. Lad dit barn spise så ofte, det ønsker. Husk, at du ikke kan overmade et barn, der ammes.

Opfordr til hudkontakt. Når du lægger dit nøgne barn på dit bare bryst, fremmer det tilknytningen og amningen, da det støtter barnets naturlige reflekser. Den har også en lindrende og beroligende effekt.

Lad babyen sove sammen med dig. Hvis barnet bliver i soveværelset i det første år, nedsættes risikoen for vuggedød. Det gør det også nemmere at amme om natten og hjælper dig med at genkende barnets signaler.

Vent med sutten. En sut kan hjælpe med at tilfredsstille dit barns behov for at sutte, men vent med at introducere den, indtil amningen er veletableret, typisk når barnet er tre til fire uger gammelt. At sutte på en sut eller flaske adskiller sig fra at sutte på en brystvorte og kan gøre barnet forvirret, hvis den introduceres for tidligt.

Pas på dine brystvorter. Ømme og revnede brystvorter er helt almindeligt hos ammende mødre og kan forårsage mange smerter og ubehag. Ømme brystvorter skyldes ofte, at barnet får dårligt fat, så prøv nogle andre stillinger og ammeteknikker, for at se, om det hjælper. Brug af plejeprodukter til brystvorter kan også hjælpe med at lindre ømhed og smerter samt støtte hudens naturlige helingsproces.

Vær sund. En sund livsstil og sunde kostvalg vil hjælpe dig med at booste dit energiniveau og din brystmælkproduktion, mens du ammer. Prøv at spise en kost der er rig på frugt, grøntsager og fuldkorn, og husk at drikke rigeligt med væske, f.eks. et glas vand hver eller hver anden gang, du ammer. Det er også vigtigt at hvile sig så prøv at tage en lur, når barnet sover, og tøv ikke med at bede din partner eller en anden omsorgsperson om hjælp, hvis du har brug for en pause.

Vores andre produkter

Når baby vågner, kan du prøve at putte noget tandgel på.

Multi-Mam BabyDent lindrer ubehag ved tandfrembrud og reducerer irritation. Sukkerfri.

Kærlighed og Multi-Mam Balm er alt, hvad du behøver.

Multi-Mam Balm beskytter mod tørre og revnede brystvorter og understøtter den naturlige helingsproces.

Ømme brystvorter under amning?

Multi-Mam Kompresser har en direkte beroligende effekt og understøtter den naturlige helingsproces.