Brystmælkens sammensætning

Du har måske hørt, at “bryst er bedst”, og det er der en god grund til. Brystmælk er et kosttilskud til spædbørn, der er fyldt med gavnlige næringsstoffer samt antistoffer, der hjælper med at beskytte spædbarnet mod infektioner og betændelse. Brystmælkens sammensætning er så genial, at den simpelthen ikke kan gendannes i en modermælkserstatning.

Indholdet af brystmælk ændrer sig med tiden for at tilpasse sig dit barns ernæringsmæssige behov, lige fra den tykke råmælk, som din krop producerer ved fødslen, til den modne mælk, der løber til efter et par dage.

Din brystmælk ændrer sig endda under amningen og på forskellige tidspunkter af dagen. Brystmælkens sammensætning er også unik for hver enkelt mor. Det betyder, at ikke to kvinder har nøjagtig det samme indhold af brystmælk.

Brystmælkens indhold

Det smukke ved brystmælk er, at det er en komplet fødevare til dit barn. Den indeholder alt det, dit barn har brug for til at vokse og trives i de første par måneder af sit liv, op til halvdelen af næringsstofferne i anden halvdel af det første år og en tredjedel af de næringsstoffer, det har brug for i det andet år. Moden mælk indeholder 3-5 % fedt, knap 1 % protein og ca. 7 % kulhydrater. Ud over disse makronæringsstoffer er brystmælk spækket med essentielle enzymer, antistoffer, antioxidanter og mikronæringsstoffer som kalcium, jern, kobber og zink.

Hvad er råmælk?

Råmælk er den tykke, gule væske, som din krop producerer de første par dage efter fødslen, indtil din brystmælk løber til. Råmælk har en høj koncentration af næringsstoffer og har et særligt højt indhold af antistoffer, der hjælper med at opbygge dit barns umodne immunsystem fra bunden. Faktisk er antistofferne i råmælken så virkningsfulde, at væsken blev brugt til at bekæmpe bakterieinfektioner, før penicillin blev opfundet.

Fordele ved brystmælk

Det kan være lidt svært at amme i begyndelsen, men hvis du kan få det til at fungere, er det det hele værd. Brystmælk er ikke kun den ideelle mad til spædbørn, men mange af fordelene ved brystmælk er også langvarige.

Børn, der ammes, har:

• Stærkere immunsystem
• Færre problemer med tarmkanalen, såsom forstoppelse og diarré
• Færre øreinfektioner
• Lavere forekomst af vuggedød
• Bedre syn

Desuden har børn, der blev ammet som spædbørn:

• Lavere forekomst af astma, eksem og allergier
• Færre huller i tænderne
• Lavere risiko for at få diabetes
• Lavere risiko for at blive overvægtig
• Færre tilfælde af børnekræft, såsom leukæmi

Vores andre produkter

Når baby vågner, kan du prøve at putte noget tandgel på.

Multi-Mam BabyDent lindrer ubehag ved tandfrembrud og reducerer irritation. Sukkerfri.

Kærlighed og Multi-Mam Balm er alt, hvad du behøver.

Multi-Mam Balm beskytter mod tørre og revnede brystvorter og understøtter den naturlige helingsproces.

Ømme brystvorter under amning?

Multi-Mam Kompresser har en direkte beroligende effekt og understøtter den naturlige helingsproces.