Selvom smerter i forbindelse med amning på grund af revnede og ømme brystvorter er almindelige, er det ikke noget, du bør acceptere som normalt. Selv korte perioder med smerter under amning kan beskadige brystvorterne og skade din mælkeproduktion. Smerterne fra ømme og revnede brystvorter kan endda få dig til at holde helt op med at amme. Før du beslutter dig for at gå den vej, skal du vide, at der er hjælp til ømme brystvorter.

Hvad forårsager ømme brystvorter?

Når barnet er nyfødt, vil det typisk gerne ammes ofte, og dine brystvorter kan blive ømme og revne, bare fordi de ikke er vant til det. En anden almindelig årsag til smerter ved amning er, at barnet har dårligt eller overfladisk fat i brystvorten. Når barnet har godt fat, åbner munden bredt omkring dit bryst, og brystvorten er langt tilbage i barnets mund, er der hvor brystvorten er mest beskyttet. Barnet skal sutte på hele området omkring brystvorten (areolaen) for at få mælken ud, ikke kun sutte eller tygge på din brystvorte. Mærkeligt nok, så ved babyer ikke instinktivt, hvordan de skal få ordentligt fat. Det er noget, du og dit barn skal øve jer i sammen, og det kan tage et stykke tid, før I begge to får styr på det.

Hvad er symptomerne?

Smerter i brystvorterne er et klassisk symptom på, at barnet har dårligt fat, men du bemærker måske også, at dine brystvorter er misformede, revnede eller ømme efter amning. Et andet tegn på, at barnet får dårligt fat, er, at det bider i brystvorten, smågræder, søger efter brystvorten og laver en klikkende lyd under amningen. Barnet tager derudover måske ikke nok på over tid, fordi det ikke får nok at spise under amningen.

Midler mod smerter ved amning

Når dit barn mestrer kunsten at få godt fat, vil dine brystvortesmerter og revnede brystvorter sikkert forsvinde. Indtil da er der flere produkter, du kan bruge, og som kan hjælpe dig med at blive glad for amningen. For at få hurtig lindring af smerter, hævelse og følsomhed kan du prøve at lægge Multi-Mam Kompresser på dine brystvorter lige efter, du har ammet dit barn. Kompresserne skaber et fugtigt miljø, der lindrer ømme brystvorter og fremmer den naturlige helingsproces. Påfør forsigtigt lidt Multi-Mam Balm på dine brystvorter mindst to gange om dagen for at forebygge, at brystvorterne tager skade. Multi-Mam Balm er et plantebaseret produkt, der er uskadeligt for barnet, når det mades.

Kærlighed og Multi-Mam Balm er alt, hvad du behøver.

Multi-Mam Balm beskytter mod tørre og revnede brystvorter og understøtter den naturlige helingsproces.

Ømme brystvorter under amning?

Multi-Mam Kompresser har en direkte beroligende effekt og understøtter den naturlige helingsproces.