Brystvorter kræver trods alt typisk ikke meget vedligeholdelse. Men når du begynder at amme, skal du være forberedt på, at det kan ændre sig. Pludseligt kan ømme, revnede og tørre brystvorter blive en del af din hverdag, især i begyndelsen, hvor barnet stadig forsøger at finde ud af, hvordan det får rigtigt fat. Men bare rolig. De fleste af disse almindelige ammeproblemer kan løses med nogle enkle ammetips, og regelmæssig brystvortepleje kan hjælpe dig med at lindre smerter under amningen.

Fordele ved pleje af dine brystvorter

Normalt tager dine brystvorter sig mere eller mindre af sig selv. De bittesmå, hævede knopper på dine areolaer er faktisk kirtler, der frigiver et olieholdigt smøremiddel, som fugter brystvorterne og forhindrer dem i at blive tørre og ømme. For at hjælpe barnet med at finde dit bryst lugter olien endda ligesom fostervandet. En anden af kroppens mest geniale redskaber til brystvortepleje og smertelindring ved amning er brystmælk, som er naturligt antiinflammatorisk og beskytter dine brystvorter mod at blive ømme. Det er vigtigt, da revnede og ømme brystvorter kan gøre amningen smertefuld og øge risikoen for infektion. Men nogle gange er kroppens naturlige forsvar ikke nok til at forhindre ømme og tørre brystvorter. Hvis det er tilfældet, kan regelmæssig brystvortepleje være med til at gøre amningen til en fornøjelse frem for en smerte.

Midler og smertelindring ved amning

Det kan til tider virke overvældende at være mor, men din rutine med pleje af brystvorterne behøver ikke at bidrage til det. Det første skridt mod sunde brystvorter og effektiv smertelindring ved amning er at sikre, at dit barn ligger godt og har godt fat. Hvis du stadig har ømme, revnede eller tørre brystvorter, kan du prøve disse tips:

• Undgå at bruge sæbe på dine bryster, og vær forsigtig, når du vasker og tørrer dem.
• Pump noget brystmælk ud, når barnet har spist, og gnid det forsigtigt ind i din brystvorte.
• Brug en bh i bomuld, der lader huden ånde.
• Lad barnet spise, så længe det vil, da korte amninger ikke hjælper dine brystvorter, og det kan påvirke din mælkeproduktion.
• Påfør lidt Multi-Mam Balm efter hver amning for at holde dine brystvorter glatte og smidige og for at erstatte de naturlige olier i huden, der forsvinder under amningen.

Husk, at amning ikke bør gøre ondt. Hvis du har brug for hjælp til at få barnet til at tage fat eller har spørgsmål om pleje af brystvorten, skal du ikke tøve med at at kontakte din sundhedsplejerske eller en ammerådgiver.

Kærlighed og Multi-Mam Balm er alt, hvad du behøver.

Multi-Mam Balm beskytter mod tørre og revnede brystvorter og understøtter den naturlige helingsproces.

Ømme brystvorter under amning?

Multi-Mam Kompresser har en direkte beroligende effekt og understøtter den naturlige helingsproces.